64 135 Ft
A japán Santoku kést elsősorban az ázsiai konyha számára
tervezték. A santoku japánul három felhasználási módot jelent –
szeletelésre, aprításra és hús, zöldség és hal aprítására alkalmas.
Pengehossz 178/ teljes hossz 313 mm. A damaszkuszi acélt manapság
„öntött“ és „hegesztett“ acélra osztják.
Az öntött damaszkuszt úgy készítették, hogy kis agyagtégelyekben
olvasztották az acélt, majd a kovács receptje szerint különböző
adalékanyagokat adtak hozzá. Ezzel szemben a hegesztett damaszkusz réteges,
legalább kétféle acélból vagy acélból és egy másik fémből áll. Az
enyhe, hajlékony acélt kemény, magas széntartalmú acéllal kombinálva
használják, több tíz-száz rétegben. A neves japán kovácsok zseniális
és felülmúlhatatlan technológiája, hogy a rugalmas és a kemény acélt
úgy tudták kombinálni, hogy azok egyedi tulajdonságait a szamurájkardok
egyedülálló mesterművében egyesítsék. DMS sorozatú kések a hegesztési
technológiával készülnek 67 rétegben, egyesítve a lágy VG2 acél és a
kemény VG10 acél ötvözését. Ez nagyszerű tulajdonságokat biztosít
számukra – rendkívüli keménységet, rugalmasságot és tartósságot.
A kések anyagszállítója a japán TAKEFU acélvállalat. A kések
markolatai juharfából készülnek, és KEBONY-módszerrel vannak beállítva.
Ez a Norvégiában kifejlesztett technológia egy szabadalmaztatott eljárás,
amely káros anyagoktól és méreganyagoktól mentesen erősíti a felhasznált
juharfa sejtes szerkezetét, és nemcsak a keményfa prémium tulajdonságait,
hanem a gazdag barna színt is kiemeli.