36 015 Ft
A japán húsvágó kés a japán szakácsok egyik alapfelszerelése,
és kiváló geometriájának köszönhetően pontos húscsontozásra és
húsvágásra, garnélarák tisztítására és faragására, vagy paprika
tisztítására van predesztinálva. Pengehossz 105 mm / teljes hossz 205 mm.
A damaszkuszi acélt manapság „öntött“ és „hegesztett“ acélra
osztják.
Az öntött damaszkuszt úgy készítették, hogy kis agyagtégelyekben
olvasztották az acélt, majd a kovács receptje szerint különböző
adalékanyagokat adtak hozzá. Ezzel szemben a hegesztett damaszkusz réteges,
legalább kétféle acélból vagy acélból és egy másik fémből áll. Az
enyhe, rugalmas acélt kemény, nagy széntartalmú acéllal kombinálva
használják, több tíz vagy több száz rétegben. A Japán híres
kovácsmestereinek zseniális és felülmúlhatatlan technológiája, képes
volt a rugalmas és kemény acélt úgy kombinálni, hogy azok egyedi
tulajdonságait a szamurájkardkészítés egyedülálló alkotásává
ötvözze. A DMS sorozat kései 67 rétegben hegesztési technológiával
készülnek, egyesítve a VG2 lágy és a VG10 kemény acélokat. Ez nagyszerű
tulajdonságokat biztosít számukra – rendkívüli keménységet,
rugalmasságot és hosszú élettartamot. A kések anyagának beszállítója a
japán TAKEFU acélgyártó cég. A kések markolatai juharfából készülnek
és a KEBONY módszerrel vannak beállítva. Ez a Norvégiában kifejlesztett
technológia egy szabadalmaztatott eljárás, amely káros anyagoktól és
méreganyagoktól mentesen erősíti a felhasznált juhar sejtszerkezetét, és
nemcsak a keményfa prémium tulajdonságait, hanem a gazdag barna színt is
kiemeli.