48 005 Ft
A japán cukrászkés jellegzetes hosszú, fogazott pengéje. Ezzel a
fűrészfogas pengével még a nagyon ropogós kenyeret vagy bagettet is
könnyedén felszeletelheti anélkül, hogy összenyomná a bélést és
összetörné a héját. Ergonomikus csúszásmentes markolat a biztonságos és
kényelmes munkavégzéshez. Pengehossz 205 mm / teljes hossz
305 mm.A damaszkuszi acélt manapság „öntött“ és „hegesztett“
acélra osztják.
Az öntött damaszkuszt úgy készítették, hogy kis agyagtégelyekben
olvasztották az acélt, majd a kovács receptje szerint különböző
adalékanyagokat adtak hozzá. Ezzel szemben a hegesztett damaszkusz réteges,
legalább kétféle acélból vagy acélból és egy másik fémből áll. Az
enyhe, rugalmas acélt kemény, nagy széntartalmú acéllal kombinálva
használják, több tíz vagy több száz rétegben. A Japán híres
kovácsmestereinek zseniális és felülmúlhatatlan technológiája, képes
volt a rugalmas és kemény acélt úgy kombinálni, hogy azok egyedi
tulajdonságait a szamurájkardkészítés egyedülálló alkotásává
ötvözze. A DMS sorozat kései 67 rétegben hegesztési technológiával
készülnek, egyesítve a VG2 lágy és a VG10 kemény acélokat. Ez nagyszerű
tulajdonságokat biztosít számukra – rendkívüli keménységet,
rugalmasságot és hosszú élettartamot. A kések anyagszállítója a japán
TAKEFU acélgyártó cég.A kések markolatai juharfából készülnek és a
KEBONY módszerrel kezelik. Ez a Norvégiában kifejlesztett technológia egy
szabadalmaztatott eljárás, amely káros anyagoktól és méreganyagoktól
mentesen erősíti a felhasznált juharfa sejtes szerkezetét, és nemcsak a
keményfa prémium tulajdonságait, hanem a gazdag barna színt is kiemeli.