A japán gyümölcs- és zöldségszeletelő kés egy nagyon éles,
kisebb méretű kés, amely kiváló egyensúlyt biztosít a szeletelés
közbeni jobb irányíthatóság érdekében. Széleskörűen felhasználható
otthon, de a szabadban piknikezéskor is. Ideális gyümölcsök és zöldségek
tisztításához, hámozásához és szeleteléséhez, valamint díszes
faragáshoz. Pengehossz 126 mm / teljes hossz 234 mm.A damaszkuszi acélt
manapság „öntött“ és „hegesztett“ acélra osztják.
Az öntött damaszkuszt úgy készítették, hogy kis agyagtégelyekben
olvasztották az acélt, majd a kovács receptje szerint különböző
adalékanyagokat adtak hozzá. Ezzel szemben a hegesztett damaszkusz réteges,
legalább kétféle acélból vagy acélból és egy másik fémből áll. Az
enyhe, rugalmas acélt kemény, nagy széntartalmú acéllal kombinálva
használják, több tíz vagy több száz rétegben. A Japán híres
kovácsmestereinek zseniális és felülmúlhatatlan technológiája, képes
volt a rugalmas és kemény acélt úgy kombinálni, hogy azok egyedi
tulajdonságait a szamurájkardkészítés egyedülálló alkotásává
ötvözze. A DMS sorozat kései 67 rétegben hegesztési technológiával
készülnek, egyesítve a lágy VG2 acél és a kemény VG10 acél
ötvözését. Ez nagyszerű tulajdonságokat kölcsönöz nekik –
rendkívüli keménységet, rugalmasságot és tartósságot. A kések
anyagszállítója a japán TAKEFU acélvállalat. A kések markolatai
juharfából készülnek és KEBONY módszerrel kezelik őket. Ez a
Norvégiában kifejlesztett technológia egy szabadalmaztatott eljárás, amely
káros anyagoktól és méreganyagoktól mentesen fokozza a felhasznált juharfa
sejtes szerkezetét, és nemcsak a keményfa prémium tulajdonságait, hanem a
gazdag barna színt is kiemeli.