64 135 Ft
A japán szakácskés a japán szakácsok egyik alapfelszerelése.
Sokoldalú, erős és éles, így ideális a hús, a hal és a zöldségek
vágásához. Pengehossz 203/ teljes hossz 338 mm. A damaszkuszi acélt
manapság „öntött“ és „hegesztett“ acélra osztják.
Az öntött damaszkuszt úgy készítették, hogy kis agyagtégelyekben
olvasztották az acélt, majd a kovács receptje szerint különböző
adalékanyagokat adtak hozzá. Ezzel szemben a hegesztett damaszkusz réteges,
legalább kétféle acélból vagy acélból és egy másik fémből áll. Az
enyhe, rugalmas acélt kemény, nagy széntartalmú acéllal kombinálva
használják, több tíz vagy több száz rétegben. A Japán híres
kovácsmestereinek zseniális és felülmúlhatatlan technológiája, képes
volt a rugalmas és kemény acélt úgy kombinálni, hogy azok egyedi
tulajdonságait a szamurájkardkészítés egyedülálló alkotásává
ötvözze. DMS sorozatú kések a hegesztési technológiával készülnek
67 rétegben, egyesítve a lágy VG2 acélt és a kemény VG10 acélt. Ez
nagyszerű tulajdonságokat biztosít számukra – rendkívüli keménységet,
rugalmasságot és tartósságot. A kések anyagszállítója a japán TAKEFU
acélvállalat. A kések markolatai juharfából készülnek, és KEBONY
módszerrel kezelik őket. Ez a Norvégiában kifejlesztett technológia egy
szabadalmaztatott eljárás, amely káros anyagoktól és méreganyagoktól
mentesen fokozza a felhasznált juharfa sejtes szerkezetét, és nemcsak a
keményfa prémium tulajdonságait, hanem a gazdag barna színt is kiemeli.