A szezonális színekben pompázó só- és borsdaráló szettek a különböző évszakok hamisítatlan hangulatát varázsolják asztalára. A sárga és a zöld a burjánzó tavaszt, a kékes árnyalatok az azúrkék égbolt alatt eltöltött tengerparti nyaralást, a színekben sziporkázó őszt a piros és narancssárga szín, a sötét, természetes tónusok pedig a téli időszakot idézik. A TAHITI trendi, keskeny körvonalú **</STRONG> fűszerdarálók szériája. A darálók a kupak felső részén található P és S betűk alapján könnyen megkülönböztethetők.
<STRONG>A Peugeot borsőrlő mechanizmusáról:**
A mechanizmust kétsoros fogazott spirál alkotja, mely kiválóan vezeti és tartja az egyes borsszemeket. Az előállításához használt acélt szabadalmaztatott korrózióvédelmi eljárással kezelik. Ennek eredményeként a mechanizmus megőrzi az élességét és ellenállóképességét.
Milyen borsot használjunk?
Az optimális eredmény érdekében 5 mm vagy annál kisebb átmérőjű borsszemek használata javasolt. Fekete, fehér vagy zöld bors egyaránt használható. A színes borskeverékek lehetőség szerint legfeljebb 15% rózsaszín borsot (vörös borsot) tartalmazzanak. A Peugeot borsdarálókban szárított koriander is őrölhető.
A Peugeot sóőrlő mechanizmusáról:
A sódaráló őrlőmechanizmusát kifejezetten durva szemcsés és száraz tengeri só őrlésére fejlesztették ki. Rozsdamentes acélból készül, így nincs kitéve a só által kiváltott korrózió veszélyének.
Milyen sót használjunk?
A sódaráló ideális működéséhez és kihasználásához 4 mm átmérőjű, durva szemcsés só használata javasolt. Mindig durva szemcsés, száraz tengeri sót vagy kősót használjon.
A piacon már 1810 óta jelen lévő Peugeot márka a francia gasztronómia és életstílus szimbóluma. A Peugeot darálók teste és őrlőmechanizmusa Franciaországban, saját üzemekben készül. A darálók összeszerelése kézzel történik, amit rendkívül alapos ellenőrzés követ. A Peugeot márka számára a hibátlan működés magától értetődő. Az őrlőmechanizmusokra életre szóló garanciátnyújt .