A** Poffertjes Mineral B Element tarkedli sütő** kiváltképp azoknak szerez majd örömet, aki imádják a kisméretű tarkedliket, vagy a Poffertjes holland specialitást, azaz gazdagon porcukrozott vagy olvasztott vajjal tálalt mini palacsintákat. A serpenyőbe 16 egyforma méretű tarkedli süthető egyszerre. Mindegyik 4 cm átmérőjű. A Mineral B Element a francia de Buyer társaság rozsdamentes acélserpenyő sorozata. A de Buyer társaság világszerte elismert, főleg a professzionális körökben, ahol az acélserpenyők nagyon közkedveltek a pótolhatatlan tulajdonságuknak köszönhetően a hús vagy zöldség resztelésnél. A Mineral B Element edénysorozat háztartások részére van szánva és méhviasz bázison alapuló bevonattal tökéletesített a még jobb a tapadásgátló tulajdonságok elérése érdekében. Ez az oxidálódás ellen véd, és növeli a serpenyők természetes tapadásgátló képességét, amely minden további használattal javul. A serpenyők minden főzőfelületre alkalmasak, beleértve az indukciós főzőlapot is. A Mineral B Element acél serpenyők 100%-an természetesek, felhasználásuk környezetbarát, és újrahasznosíthatók .
A Mineral B Element serpenyők jellemzői:
Maillard-reakció:
Amikor a serpenyő több mint 140°C-ra van hevítve, akkor a készített ételek felülete a természetes nedvek karamellizálásával nagyon gyorsan behúzódik. Ezáltal kéreg jön létre, amely védi az étel belsejét a kiszáradástól. Ennek eredménye a ropogósra sült felületű, belül pedig finom puha étel. Kiváló a hús pirításához, ropogós palacsinták vagy finom omlettek készítéséhez.
Hogyan használjuk helyesen a Mineral B Element serpenyőket:
Az első használat előtt: a serpenyőt öblítse ki forró vízzel és jól szárítsa meg. A serpenyőbe öntsön olajat kb. 1 mm magasságig és melegítse kb. 5 percig. Az olajat öntse ki és a serpenyőt törölje meg konyhai papírtörlővel. Minél többször van a serpenyő használva, annál jobbak a főzési eredmények és minél feketébb a belső felület, annál jobb tapadásmentes tulajdonságokat kapunk. A serpenyő mosogatógépben nem tisztítható, mert elveszíti tapadásgátló tulajdonságait és rozsdásodni fog.
Főzési eljárás : a serpenyőt egy kevés olajjal melegítse fel. Amint megfelelően felhevül, az ételt hirtelen pirítsa meg mindkét oldalról. Húzza le a hőt és a sütést szükség szerint folytassa.
Használat után : Távolítsa el az ételmaradékokat és a serpenyőt öblítse le forró vízzel. Ezt követően azonnal törölje meg törlőkendővel, hogy a serpenyő megőrizze tulajdonságát és megelőzze a rozsdásodást.
Tisztítás és karbantartás : használjon durva szemcsés tengeri sót (víz nélkül), melyet szórjon a serpenyőbe és másfél percig melegítse magas hőfokon. Majd törölje meg konyhai papírtörlővel. A durva tengeri só eltávolítja az odaégett ételmaradékokat és nem kívánatos szagokat. Ezt követően kenje meg olajjal és tárolja száraz helyen.
VIGYÁZAT! A serpenyőt soha ne áztassa. Amikor az étel odaég, a serpenyőt súrolja meg durvább mosogató szivaccsal. Mosogatógépben nem tisztítható!<BR>