
Házi tiramisu recept
🤎Hozzávalók:
◾babapiskóta
◾500 g mascarpone
◾500 ml habtejszín
◾1 habfixáló
◾1 sűrített tej
◾150 ml presszókávé
◾50 ml mandulalikőr (amaretto)
◾kakaópor
A megadott mennyiségű hozzávaló elegendő a videóban használt két tiramisu tálhoz (21x16x7cm-es tál/edény).
🤲 Elkészítés:
Készítsük el a kávét, és hagyjuk kihűlni. A tejszínt a habfixálóval együtt felverjük. Egy másik tálban keverjük össze a sűrített tejet a mascarponéval. Ezután óvatosan keverjük össze az elkészített krémet a tejszínhabbal.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
A kihűlt kávéhoz adjuk hozzá az amarettót, és óvatosan mártogassuk bele a kekszeket, majd helyezzük őket egymás mellé az előkészített tálba/edénybe. Öntsük a piskótára a krém felét, és kenjük el. Ezután megismételjük a folyamatot. A végén a tiramisut szórjuk meg kakaóval, takarjuk le fóliával, és legalább egy éjszakán át a hűtőszekrényben hagyjuk kihűlni.