
Gyors lencseleves recept
Hozzávalók:
200 g vöröslencse
1 közepes méretű hagyma
140 g sárgarépa (2 közepes db)
300 g édesburgonya (1 közepes méretű db)
1 l alaplé (+ további víz)
Fűszerek: bors, kurkuma, római kömény, fűszerpaprika, só/zöldségalaplé ízlés szerint
Olaj a pirításhoz
Opcionális feltétek: tejföl, friss petrezselyem
Elkészítés:
Pirítsd meg az apróra vágott hagymát olajon.
Hámozd meg és aprítsd fel az összes zöldséget, mosd meg a lencsét, majd add mindet a hagymához. Pirítsd még néhány percig.
Öntsd hozzá az alaplevet, add hozzá az összes fűszert, és főzd körülbelül fél órán át.
Hagyd a levest kissé kihűlni, majd turmixold össze.
Tálald a levest, és tegyél félre egy adagot uzsonnára egy termoszban, amelyet megtalálhatsz a FAVI-n.