
Fűszeres forró csoki recept
❄️Hozzávalók 2 főre:
- 550 ml tej
- 3 teáskanál étkezési keményítő
- 2 púpozott evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 2 evőkanál cukor (ízlés szerint)
- 1/4 teáskanál őrölt fahéj
- 1/4 teáskanál őrölt gyömbér
- 1/4 teáskanál kardamom
- 1/4 teáskanál vanília kivonat (vagy vaníliás cukor)
- csipet só
❄️Elkészítés:
Egy kis tálban keverd össze az 50 ml tejet a keményítővel. A kimért száraz hozzávalókat öntsd bele egy kisebb lábasba majd keverd össze.
Ezután add hozzá az 500 ml tejet és keverd csomómentesre, amíg a folyadék meleg nem lesz. Ha már kellően meleg (de még nem forr), add hozzá a keményítős tejet.
Melegítsd forrásig.
Amint elkészült, töltsd a forró csokoládét hőálló pohárba/bögrébe és díszítsd tejszínhabbal, pillecukorral, csokidarabokkal kedved szerint.
Egészségedre!