A prémium minőségű STATUS vákuumtároló használatával akár 5× tovább friss marad az étel. Tökéletes légmentességet és higiénikus környezetet biztosít az ételek és alapanyagok számára, így megvédi azokat a gombák és baktériumokkal szemben. Az edények törésálló BPA mentes Eastman Tritan anyagból, a fedők törésálló műanyagból készülnek. A vákuum miatt szivárgás- és csepegésmentes tárolást biztosít, így bárhová magával viheti. A vákuumdobozok légmentességét elektromos- vagy kézi pumpával tudja biztosítani. Nem veszi át az ételek színét és illatát, nem színeződik. A készételek tárolása hűtőben vagy fagyasztóban ajánlott ahhoz, hogy meg tudja őrizni ételei számára a hosszan tartó frissességet és minőséget. Szobahőmérsékleten bármilyen száraz étel vagy alapanyag biztonságosan és csíramentesen tárolható. Tároláskor egymásba rakhatóak, így kevés helyet foglalnak és rendezetten tárolhatóak. Mikrohullámú sütőben tető nélkül melegíthető. Használata: A pumpát helyezze a lezárt fedő szilikongyűrűjére és pumpálással szívja ki a levegőt a dobozból. Amikor nehezedi kezd a manuális pumpa pumpálás közben, akkor a levegő a tartályból eltávolításra került. A vákuum megszüntetése: A tető közepén található szilikongyűrű elmozgatásával levegő jut a dobozba és a tető felnyitható. Tisztítás: Mosogatógépben a doboz alja mosható, a tető csak kézi mosogatással tisztítható a szilikongyűrű tartóssága miatt. A kézi pumpa belső részét ajánlott időnként beolajozni étolajjal a minőség megóvása érdekében. Az ételtároló szett tartalma: 1 db piros 1,4 l-es vákuumtároló doboz 15,5 cm x 23 cm x 9 cm méretben 1 db piros 2,0 l-es vákuumtároló doboz 15,5 cm x 23 cm x 12 cm méretben 1 db piros 3,0 l-es vákuumtároló doboz 19 cm x 30 cm x 12 cm méretben 1 db piros 4,5 l-es vákuumtároló doboz 19 cm x 30 cm x 16 cm méretben 1 db kézi vákuumpumpa Becsült tárolási idő fagyasztóban –18°C ±5°C Élelmiszer típus Hagyományos tárolás Vákuumtárolás Friss hús 6 hónap 18 hónap Darált hús 4 hónap 12 hónap Baromfi 6 hónap 18 hónap Hal 6 hónap 18 hónap Friss zöldség 8 hónap 24 hónap Gomba 8 hónap 24 hónap Gyógynövények 3 – 4 hónap 8 – 12 hónap Nyers tészta 6 –12 hónap 18 hónap Kávébab 6 – 9 hónap 18 –27 hónap Becsült tárolási idő hűtőben +3°C / +5°C Élelmiszer típus Hagyományos tárolás Vákuumtárolás Főtt étel 2 nap 10 nap Friss hús 2 nap 6 nap Főtt hús 4 – 5 nap 8 – 10 nap Friss hal 2 nap 4 – 5 nap Kemény sajt 12 – 15 nap 50 – 55 nap Lágy sajtok 5 – 7 nap 13 – 15 nap Friss zöldség 5 nap 18 – 20 nap Mosott saláta 3 nap 6 – 8 nap Friss gyümölcs 3 – 7 nap 8 – 20 nap Desszertek 5 nap 10 – 15 nap Friss gyógynövények 2 – 3 nap 7 – 14 nap