A ZANZIBAR őrlő egy egyedülálló koncepció, amelyet Gérard Vives „fűszer vadász“ alkotott . Felejtse el a finomított sót, és fedezze fel a só használatának új lehetőségeit az óceán élő történelmével 5 kontinensről. Az új ízek felfedezése egyszerűen csak só használatával egy teljesen természetes módja annak, hogy ezen új különleges ízeket elfedés nélkül élvezhesse. Az egyes sótartályok könnyen illeszkednek ay őrlőhöz, így egyszerűen választhatja ki a megfelelőt egyenesen az asztalnál. A Peugeot sű válogatása finom, jellegzetes, aromás és friss, minden fogáshoy megfelelőek., legyen az akár hideg, akár meleg. A Földközi-tenger vidékei, az osztrák hegyek tájai és a távoli Indiai egzotikus ízei… mindez fehér dizájner csomagolásban, kontrasztot képezve a sötét színű borsőrlő mellett.
**Bolíviai rózsaszín só
**
Az a prémium minőségű rózsaszín só vulkanikus eredetű, az Andok régiójából származik. Már az inkák ideje óta 3000 méter tengerszint feletti magasságban bányásszák. Az egyedülálló rózsaszín színnek köszönhetően a világ számos séfje megkedvelte. A sókristályok lazac színe a magas vastartalomnak köszönhető.
Tippek és használat
Az indián só tökéletesen kiegészíti a grillezett sötét húsokat és a véres steakeket, a sült halakat és minden szaftos húsételt. Sózás után a zöldségek és a paradicsom intenzív természetes ízt kapnak.
Klasszikus választás: marhahús sashimi
Meglepő kombináció : sóban sült makréla
Íze
Erős sós íz kellemetlen égétő érzés nélkül.
Só a Kalahári sivatagból
Kalahári, azaz a „víz nélküli hely“. A Dél-Afrikából származó fosszilis sót egy olyan területen bányásszák, ahol 280 millió évvel ezelőtt egy sósvízű tó volt só alkotta szigetecskékkel. Magas magnézium és a foszfor tartalma pozitív hatással van az egészségre. Nagyobb kristályai krétafehérek. A vidék szűzies természete garantálja a só természetes tisztaságát.
Tippek és használat
Az afrikai só ideális zöldséges ételekhez, könnyű halakhoz, baromfihoz és fehér húsokhoz.
Klasszikus választás: Lágytojás rukkola-ágyon spárgával és szárított paradicsommal
Meglepő kombináció : ananászos mojitoba … ANANAJITO!
Íze
A finom jódos íz a tengerre emlékeztet. Tiszta, de intenzív.
Friss sókeverék
A fűszerkeverékek megalkotása igazi alkímia – egyensúlyozás a fűszer- és gyógynövények finomsága és a fűszerek ereje között úgy, hogy az kiemelje az étel ízeit. A citromhéjból, sóból, zöld ánizsból, édeskömény- és a koriandermagból álló friss keverék gyümölcsös és kissé kesernyés. Az ánizs és az édeskömény hűvös karakterű, míg a koriander kiemeli a kellemes citrusos gyümölcsösséget.
Tippek és használat
Ez a só gyakorlatilag univerzális felhasználhatóságát tekintve. Frissességének köszönhetően mégis a leginkább sült és grillezett halakathoz, zöldségekhez, baromfihoz, tésztákhoz, rízshez és kenőkhöz illik.
Klasszikus választás: Grillezett bébi póréhagyma vagy édeskömény, mozzarellával
Meglepő kombináció : friss kecskesajt mézzel, dióval és mentával
**Íze
** Rendkívül aromás és friss. Kiegyensúlyozott citromos savasság, amely a sóval és más fűszerekkel a szájban egy kellemes exploziót eredményez.