Mechanikus gyümölcsprés, amely a helyes eljárás
betartásával és kombinációjával szinte minden fajta
gyümölcsből és zöldségből, gabonából, gyógynövényből és
csírából képes levet préselni. Puha gyümölcs
préselésekor inkább pürét vagy sűrű levet készít, magas
rosttartalommal.
A préselés a zúzás és a nyomás segítségével történik,
amelyet a csavar alakú tengely fejt ki. Az összes
kipréselt lé a préselő kamra oldalán lévő nyíláson át
távozik és áthalad a szűrőn, amely a préselő kamra
belsejében található, azt követően pedig átáramlok a
szitán kereszül a tartályba. Ennek köszönhetően a
nemkívánatos gyümölcshús nélküli, minőségi levet nyer.
Az elülső részében csavarral szabályozható a
gyümölcshúst érő nyomás a felhasznált alapanyag
szerint. A gyümölcs és a zöldség maradványai elöl
távoznak a présgépből. A lassú préselés egyidejűleg
nagyon kíméletes a lé minősége szempontjából és nem
pusztítja el a vitaminokat a gyors oxidációval és
felmelegítéssel.
Specifikációk:
A gyümölcsprés könnyen és szilárdan hozzárögzíthető
a konyhapulthoz a rögzítő csavar segítségével, ha a
lemez maximum vastagsága 3,5 cm
nyomólemez az alapanyagok tolásához a betöltő
nyílásba
a gumi védőelemek megakadályozzák a konyhapult
sérülését
egyszerű karbantartás – elegendő folyó vízzel
leöblíteni
méretek: az asztallaptól mért magasság 17,5 cm; a
garat átmérője: 9 cm
nem alkalmas mosogatógépben történő elmosáshoz
Több termék megjelenítéséhez távolíts el egy szűrőt