Peugeot Zanzibar ajándékszett borsőrlő + 8 különböző féle bors
külön tartóban A Zanzibar egy eredeti koncepció nemcsak a bors
szarkétőinek és szerelmeseinek, de mindenkinek, aki kulináris élmények
után vágyakozik. A Zanzibár őrlők elképzelése abból ered, hogy
lehetővé tegye a legkülönfélébb borsok megízlelését, melyek mindegyike
egyedi illattal és különleges ízzel rendelkezik. Mindez egy
izzó vörös színű díszdobozban , matt
kivitelezésben, nosztalgikus vintage konyhai
motívumokkal díszítve a Peugeot márka logójával, fényes lakkal
hangsúlyozva.
A Zanzibar koncepció Meglepően egyszerű elképzelés alapján alkotott,
amely szerint a minőségi Peugeot őrlők közvetítik a fogyasztó felé a
legkülönfélébb borsfajták nyújtotta élményeket. Ízlelje hát meg az
igazi kincset érő fűszerek aromájit, amelyek nemcsak ízükben, de
összetéveszthetetlen illatukban is egyedülállóak.
Az elismert francia szakértő A koncepció megalkotásakor Gérard
Vives-t kérték fel, aki már évek óta a borsfajták sokféleségét
kutatja. Egy olyan neves szakemberről beszélünk, aki a világ minden táját
bejárta már, hogy egyre több, eddig még nem ismert fajtáját fedezze fel a
fűszernek, így gazdagítva kulináris alkotásait, és így hozzájárulva
ízlésének sokszínűségéhez a konyhában.
Modern őrlő, egyedi dizájn, nagyszerű funkcionalitás Maga az őrlő
13 cm magas , formáját tekintve modern, a borstartály
elhelyezése találékony, könnyedén eltávolítható és
cserélhető . Nincs is jobb módja, hogy közvetlen fogyasztás előtt
még egy kis borssal ízesítse ételét. Egész szárított borsszemek
kerülnek felhasználásra illatuk és fűszerességük maximális megőrzése
érdekében. A szabadalmaztatott uSelect technológiának
köszönhetően könnyedén beállíthatja az őrlés
finomságát – 6 előre beállított opció közül választva, a
durvábbtól a legfinomabb őrlésig. Az őrlőszerkezetre ,
amely 18/10 rozsdamentes acélból készült ,
szabadalmaztatott, korrózió- és kopásálló, életre szóló
garancia vonatkozik. Magára az őrlő testére pedig** kiterjesztett
garancia vonatkozik, amely 5 évet foglal magába.**
Őrlöm, őrlöd, őröljük A Zanzibar borsőrlő spirál
alakú őrlőszerkezete dupla fogazatsorral van ellátva, amelyek a borsszemeket
egymáshoz szorítva tökéletes őrlést eredményeznek.
Javasoljuk a 6 mm-es vagy annál kisebb szárított borsszemek használatát,
legfőképp fehér-, fekete- vagy zöld borsét. A színes borskeverékek nem
tartalmazhatnak 15% -nál több piros (rózsaszín) borsot. A Peugeot
válogatott és egyedülálló borskeverékei természetesen
megfelelnek ennek a kritériumoknak .
A Zanzibar borsőrlőt szárított koriander őrléséhez is használhatja.
Varázslatos út a kivételes borsfajták világában Az elegáns őrlő mellé
8 borssal töltött tartályt kapunk ,
amelyek 8 különböző típusú fűszerrel vannak feltöltve. Határozottan ki
kell próbánia mindet, hogy megtalálhassa kedvencét. Jöjjön hát és
utazzon velünk, hogy felfedezze a borsok ízét a világ minden sarkából!
Kampot – fekete bors Kambodzsából, a Kampot régióból származik, előnye, hogy édes, elbűvölő virágos tónusokkal rendelkezik.
Ideális vörös húsokhoz, lassan főtt fogásokhoz, hideg ételekhez és zsírosabb halakhoz. Szintén kiváló társa a sötét mártásoknak, paradicsomszószoknak, marinádoknak, de pizzák ízesítéséhez is remek választás. Javasoljuk zöldségek, finom fehér sajtok és néhány gyümölcs ízesítéséhez is. Csokoládé desszertekben is használható.
Kampot – piros bors a sült kenyér, a friss tészta, a citrusfélék és az ananász leheletnyi aromájával rendelkezik. Gérard Vives megjelenéséig nem termesztették Kampotban. A természet felé táplált tiszteletnek köszönhetően, amely a helyi fekete borstermesztés fellendüléséhez vezetett, a Farmlink által bevezetett szigorúan természetes eljárás szerint termelt bors érett szemei megőrzik gyönyörű piros színüket a szárítás során is. Ez a bors nagyon erős, ideális vörös húsokhoz, lassan főtt ételekhez, zsírosabb halakhoz, sötét vagy paradicsomos szószokhoz, pizzákhoz. Kiválóan alkalmas zöldségek és finom fehér sajtok ízesítéséhez.
Sikara – Madagaszkárról származó fehér bors, domináns mentol és friss zöldséges és virágos tónusokkal.
Ideális kagylóhoz, osztrigához, fehér húsokhoz, baromfihoz, fehér húsú halakhoz, sertés- és borjúhúshoz, valamint fehér mártásokhoz. Kiváló társa a tésztáknak, rizsnek, párolt és grillezett zöldségeknek, sütőtöknek és egyéb tökféléknek, gombáknak, a spárgának, közönséges paszulybabanak, paradicsomnak és salátáknak. Narancsot és körtét tartalmazó desszertek kiváló.
Voatsiperifery – fekete bors Madagaszkárról, vad fekete bors fajta, citrusos, gyümölcsös és virágos tónusokkal. Szezonális saláták, húsételek – különösen sertés- és bárányhús, valamint fehér halak megfelelő fűszertársa. Kiváló választás foie gras ízesítéséhez. Ez a borsfajta a zöldségek közül leginkább a paradicsomhoz illik. Ideális kiegészítője a lágy fehér sajtoknak, különösen kecske- és juhsajt mellé ajánljuk. Pástétomokhoz, terrine-hez, kompótokba, uborkához és pácolt zöldségekhez is kitűnően passzol.
Vinh Dinh – fekete bors Vietnamból, ínycsiklandozóan finom bors gazdag aromával. Kellemes ízét a citrusos, eukaliptuszos tónusoknak köszönheti egy csipetnyi csípős ánizzsal és mentollal vegyítve. Ideális kagylók, tenger gyümölcsei és merész halak mellé, mintahogy enyhébb húsételekhez, levesekhez a húslevest is beleértve. Gyümölcssalátába, fagylaltba vagy szorbetbe keverve biztos a kellemes meglepetés. Kiválóan illik az ananászhoz, bogyós gyümölcsökhöz és citrusfélékhez, igazán meglepő ízkavalkádot hozhat létre csokoládés desszertekben.
Ba Ria – fekete bors Vietnamból, meleg, kifijezetten gyümölcsös ízzel, a párolt paradicsomra és a sárgabarack lekvárra emlékeztető utóíze a szájban enyhe gyantás, mentolos – zöldséges altónussal rendelkezik.
Tökéletesen kiegészíti a vörös húsokat és a zsírosabb halakat, a sötét- és a paradicsomos szószokat, a hüvelyeseket, de a pizzát vagy a főtt zöldségeket is. A hideg ételeknél és a lágy sajtok feltálalásánál is biztosan számolhat a tökéletes összhang elérésével. Érdekes ízt ad a házi készítésű szirupoknak, lekvároknak, csokoládés és krémes desszerteknek.
Bors és más fűszerek keveréke halételekhez – ez a keverék fehér borsból, vad fehér borsból, melyet aromatikus fűszernövények egészítenek ki, citrusos tónusokkal rendelkező kolianderből, édeskés és gyümölcsös ízű édesköményből, valamint virágos aromájú rózsaszín borsból áll.
Ideális halakhoz, tenger gyümölcseihez és kagyló ételekhez. Kiváló panírozott tengeri herkenytyűkhöz, illetve a belőlük készült pástétomokhoz. Finoman kiemeli a carpaccio, a nyers halból készült tatárbifsztek, vagy a latin-amerikai ceviche ízét. Ideális az osztriga hangsúlyozásához.
Bors és más fűszerek keveréke vörös húshoz – ez a keverék fekete borsot, fehér borsot, vad fehér borsot, virágos aromájú rózsaszín borsot és gyümölcsös ízű sárga mustártmagot tartalmaz. Erős, aromájában kiegyensúlyozott ízt biztosít az ételek számára.
Kellemes kiegészítője a grillezett és sült vörös húsoknak, de a lassan főtt ételeknek is. Ideális halakhoz is, mint például makrélához, tonhalhoz, szardíniához, heringhez vagy szardellához.
A borsőrlőt és nyolc különböző, kivételes fűszert tartalmazó Zanzibar ajándékszett előnyei:
Karbantartás:
Péter mester, nem borsozza el azt a sertést!
Valószínűleg 0n is ismeri a bors zöld, fekete, fehér vagy piros
(rózsaszín) változatát. De vajon azt is tudja, hogy mind a négy
színű változata ugyanarról az ágról származik?
Zöld bors Azokból a borsszemekből származik, amelyeket még beérésük
előtt betakarítottak. A zöld borsot frissen, pácolva, szárítva vagy
szublimált szárítással előállított formában is lehet fogyasztani.
Fekete bors A borsszemeket akkor gyűjtik be, amikor a színük
narancssárgára változik, és kizárólag napon szárítják. A nap a
szemeket kiszárítja, színük fekete lesz, így keletkeyik a fekete bors.
Fehér bors A borsszemeket akkor gyűjtik be, amikor cseresznye pirossá
válnak, azaz amikor teljesen beértek. Ezután néhány órára vízbe
áztatják őket, hogy könnyen eltávolítható legyen a húsa, és csak a mag
maradjon, amelyet addig szárítanak, míg krémes fehér színt ölt
magára.
Piros bors Amikor a borsszemek teljesen érettek és élénkvörös színűek,
betakarítják őket, majd napon szárítják őket. Így születik a piros
bors.
Peugeot őrlők = precíz kézimunka, francia tradíció, életre szóló
garancia A Peugeot őrlők nem közönséges árucikkek.
1810 óta szimbólumai a franciák tradícionális szenvedélyének a
gasztronómia és az élet élvezetének művészete iránt. Az őrlők
elegáns dizájnúak és ergonomikus
kialakításúak, hogy tökéletesen illeszkedjenek a kézbe.
Az őrlő teste és az őrlőszerkezet is kizárólag a Peugeot saját franciaországi műhelyeiben készül, az összeillesztés pedig manuálisan történik . Ezért minden darab felbecsülhetetlen értékű kézimunkával gazdagított, amely megkülönbözteti a Peugeot-t az olcsó, emberi kezek munkáját nem igénylő, futószalagokon előállított kínai termékektől. A Peugeot minőségellenőrei a termék gyártásának befejezte után külön ellenőrzik az egyes alkotórészek funkcionalitását, majd az őrlők hibátlan működését. Ebből kifolyólag a Peugeot életre szóló garanciát biztosít a őrlőszerkezetre.