A Grand Prix II késekről
A WÜSTHOF kiváltképp nagy odafigyeléssel és hozzáértéssel gyártja a késeit, ahogy az egy Solingeni késgyártótól elvárható. A Grand Prix II kések egy kifejezetten letisztult, modern stílust képviselnek a márka termékpalettáján. A kések pengéje egy darab ötvözött acélból van kovácsolva, mely a kiváló minőségű alapanyagoknak és a precíz technológiai eljárásoknak hála rendkívül hosszantartó éllel rendelkezik.
A Grand Prix II kések nyele strapabíró szintetikus fekete anyagból van gyártva, melynek felülete csúszásgátló tulajdonságokkal bír . A nyél kialakítása ergonomikus, kényelmes fogású . Szintetikus anyaga nyugodtan tisztítható lenne mosogatógépben, de a penge minőségének megőrzése érdekében a kézi tisztítást ajánljuk.
A WÜSTHOF kések számítógépes irányítású élezése tökéletesen éles pengéket eredményez. Az élezés folyamata dióhéjban elmondva úgy fest, hogy először lézerek segítségével pontos méréseket végeznek, majd az adatokat továbbítják a számítógépbe, a számítógép pedig minden egyes pengéhez individuális élezési szögeket állít be az élezőrobotoknak. Az így készített penge rendkívül hosszantartó és tökéletesen egyenletes élt kap, valamint könnyen újraélezhető.
A felhasznált alapanyagokról és technológiákról A WÜSTHOF kések gyártásához kiváló minőségű német acélt használnak , egészen pontosan a X50CrMoV15 típusú acélt, mely hozzávetőlegesen 0,5 százalék szenet, valamint króm, molibdén és vanádium nyomelemeket tartalmaz. A hozzáadott krómnak köszönhetően ez az acél kiemelkedően korrózióálló, ami egy konyhai késnél nagyon előnyös tulajdonságnak számít.
Az acélsávok kovácsolása egy nagyon precíz munkafolyamat, melynek köszönhetően masszív és tartósan éles pengéket hoznak létre. A gyártás során az acélt 15 percen keresztül 1070 °C-on hevítik, majd hirtelen lehűtik 60 °C-os hőmérsékletre, ez a folyamat 2 percet vesz igénybe, mivel a minőség érdekében a hűtésnek gyorsnak kell lennie. Ezt követően az acélt 45 percen keresztül, lassan újra felhevítik, míg el nem éri a 200 °C-os hőmérsékletet, ekkor a penge belső feszültsége megszűnik, martenzites struktúrája végleg stabilizálódik és eléri az 58°-os Rockwell keménységet.
A pengéket speciális PEtec eljárással élezik (Precision Edge Technology), ami egy csúcstechnológiának számít a késgyártás világában. Számítógépes irányítású robotikus élezésről van szó, tehát végeredményben a pengének tökéletes, hibátlan geometriája, borotvaéles kezdeti vágása és hosszan tartó éle van .
A stabil él és a tökéletesen kivitelezett geometria a penge kivételes vágóképességet és pontosságát eredményezi. A kések hegye rendkívül hegyes, ami nagyobb élességet és ezáltal kényelmesebb szeletelést biztosít. A szabályos, ék alakú penge könnyedén hatol át az élelmiszereken, így nagyon könnyű a használata.
A Standard kézvédő a penge része, mely egy darab acélból van kovácsolva. A kézvédő biztosítja a súly helyes elosztását , védi az ujjakat pontosabb irányítást tesz lehetővé.
Az ergonomikus nyél strapabíró szintetikus anyagból készül, melytörhetetlen, ellenáll az ütéseknek, illetve az étkezési savaknak, valamint<STRONG> felülete csúszásgátló tulajdonságokkal rendelkezik . Tisztítható mosogatógépben. Szegecses teljesen sima és tökéletes, így a baktériumok nem tudnak lerakódni, tehát a kések a legszigorúbb higiéniai követelményeknek is megfelelnek.
A WÜSTHOF kések élezése
Időről időre minden késnek csiszolásra, élezésre van szüksége. A kések élének karbantartására a krómozott fenőacélok használata ajánlott, a kések élezésére pedig a fenőkövek szolgálnak. Mindkét eljárás egy kis gyakorlatot igényel, ezért azoknak, akik nem szeretnék a fenés és az élezés technikáit elsajátítani a késélezőkkel való élesítést ajánljuk. Elég csap párszor óvatosan végighúzni a kés élét az élező rekeszén és a pengén rögtön érezhető lesz a változás.
Az Ed. Wüsthof Dreizackwerk KG társaságot 1814-ben alapított ák a késgyárairól híres Solingen városában. A cég vezetése az alapítás óta – tehát több mint kétszáz éve – a Wüsthof család kezében van, jelenleg a család hetedik generációja irányítja. A Wüsthof társaság technikailag a világ egyik legmodernebb gyárát mondhatja magáénak , melyben a kiemelkedő minőségű, a pontosságot növelő és a költségeket csökkentő, valamint környezetkímélő automatizálási megoldásokon van a hangsúly. A késeket speciális, 40 szakaszos technológiával gyártják, 100 profi gyártórobot segítségével.
A WÜSTHOF kések a csúcsminőségű alapanyagnak és a
páratlan high-tech gyártási technológiának köszönhetően szinte
tökéletesnek mondhatók, ezért nem is csoda, hogy oly nagy közkedveltségnek
örvendenek világszerte. Manapság már több, mint 80 országban árulják
őket.
<p></p>