Süssön karácsonyi süteményeket és arassa le a babérokat! A helyiségek dekorálása mellett fordítson figyelmet az ünnepi sütemények stílusos formában történő elkészítésére is. A szilikon sütőformákat változatosan használhatjuk. Készíthetünk benne fűszervajat, bon bont, muffint, piskótát. A desszertek mellett használhatjuk pástétomok, vagdaltak készítésénél és húsok vagy sós sütemények sütésénél is. Sőt a szappankészítők és gyertyaöntők is előszeretettel választanak szilikon formát. A szilikon sütőformák népszerűségének titka, hogy nagy a hőállóságuk és rugalmasak.
<UL class=„piul“>- Hőálló
Használati tanácsok:
<UL class=„piul“>- Az üres szilikon formát tegyük a sütőrácsra vagy tepsire, mielőtt beletennénk a tésztát, mert az anyaga lágy és így könnyen kiborulhat belőle a töltelék
Első használat előtt:
Első használat előtt a szilikon sütőformát alaposan mossuk el meleg mosószeres vízzel, töröljük szárazra és kenjük ki bőségesen zsiradékkal.
Erre legközelebb már csak akkor lesz szükség, ha a forma nagyon kiszáradna.
A szilikon sütőformák tisztítása:
<UL class=„piul“>- A szilikon formák könnyen tisztíthatóak. Érdemes őket kézzel elmosni, mert így marad bennük minimális mennyiségű zsiradék, nem száradnak ki.
<TABLE border=„0“ cellpadding=„5“ cellspacing=„0“
class=„product_info_table“> <TR>
<TD class=„pitd“>Anyag:</TD>
<TD class=„pitd pitd_b“>Szilikon</TD> </TR>
<TR>
<TD class=„pitd“>Formák:</TD>
<TD class=„pitd pitd_b“>Karácsonyfa</TD> </TR>
<TR>
<TD class=„pitd“>Méret:</TD>
<TD class=„pitd pitd_b“>28 × 25 × 4,5 cm</TD>
</TR> <TR>
<TD class=„pitd“>Adag:</TD>
<TD class=„pitd pitd_b“>1 adagos</TD> </TR> <TR>
<TD class=„pitd“>Szín:</TD>
<TD class=„pitd pitd_b“>Barna</TD> </TR> <TR>
<TD class=„pitd“>Mosogatógépbe rakható:</TD>
<TD class=„pitd pitd_b“>Igen</TD> </TR> <TR>
<TD class=„pitd“>Hőálló, fagyálló:</TD>
<TD class=„pitd pitd_b“>Igen</TD> </TR> <TR>
<TD class=„pitd“>Hőmérséklet tartomány:</TD>
<TD class=„pitd pitd_b“>-40 + 230°C</TD> </TR>
</TABLE>