A 27 cm átmérőjű kerámia faszénre működő Kamado grillnek, amelyet a japán rizskemence ihletett, számos előnye van. 2 cm vastag kerámia fal Ennek köszönhetően a kapott hő egyenletesen oszlik el a grill teljes belsejében. Légmentesen zárható fedél A grill rendkívül kis mennyiségű üzemanyag fogyasztása esetén 50 °C és 425 °C közötti hőmérsékletet ér el (akár 50%-al kevesebb szén, mint a hagyományos grilleknél). Ovális alakzat Ennek köszönhetően a grillben termikus vákuum jön létre, mint egy normál kemencében, amelyet a készülék alján található csúszóventilátor vezérelhet, amely lehetővé teszi, hogy a grillt ne csak grillezéshez, hanem lassú sütéshez is felhasználja. (slowcooking) vagy füstöléshez. Hőmérő a fedélen Kijelzi a belső hőt és megkönnyíti annak szabályozását. Anyag és forma Belül megtartja a nedvességet, így a grillezett étel nem szárad ki, sőt, kifejezetten szaftos is marad. Könnyű tisztítás Használat után a rácsot 350 °C-ra melegítik, amely koromot, zsírt és benne maradt ételt éget el. A grill különösen alkalmas olyan grill mesterek számára akik szűkös helyzettel rendelkeznek, vagy azoknak, akik szívesen viszik a grillüket kirándulásokra. Rövidebb távolságokon könnyen áthelyezhető, és elfér az autó csomagtartójában vagy kézi teherhordóban. A végén egy stabil rozsdamentes acél állvány könnyen elhelyezhető, és a grill kupolája erre kerül rá.