Méretek:
A kerek öntöttvas fazék örök segítség párolás, sütés, levesek és egytálételek készítése során. Bármilyen étel elkészítése a STAUB zománcozott öntöttvas edényben vagy másnéven „COCOTTE”-ban rendkívül egyszerű.
A párolóbetéttel ellátott edény vízgőzben történő kíméletes főzésre alkalmas. Segítségével a zöldség vagy a burgonya, a csirke vagy a lazac egy pillanat alatt elkészül, és az értékes vitaminokat is megőrzi. Ez a főzési mód nagyon egészséges, mivel a vitaminokat és az ásványi anyagokat a víz nem oldja ki az alapanyagokból. A párolóbetétet az élelmiszerekkel együtt függessze a fazékban lévő forró víz fölé, és takarja le a fedővevel.
A Staub edény a konyha elengedhetetlen tartozéka.
Az edény nemcsak főzésre, hanem tálalásra is alkalmas, a benne lévő ételt sokáig melegen tartja és ugyanakkor nagyon jól mutat az asztalon.
A zománcozott matt fekete belső felületnek köszönhetően az ételek mindig finomak és ízletesek lesznek. A levegő zárt térben történő keringése és a kis kiugrások a fedő alján megteremtik a lassú főzéshez és pároláshoz szükséges ideális körülményeket.
A Staub öntöttvas edényeket a neves főszakácsok is imádják rendkívüli tulajdonságuk miatt: hosszú ideig megtartják a hőt, kiemelik az ételek ízét és gyakorlatilag tönkretehetetlenek. <p>A kerek fazék tulajdonságai: