Royalty Line svájci kerámia késkészlet 5db-os Piros TULAJDONSÁGOK: Anyaga: 100% kerámia + műanyag nyél Borotvaéles penge Tapadásmentes bevonat Nem rozsdásodik Egyedülállóan hosszú élettartam Szinte mindent elvág és a penge borotvaéles marad Mosogatógépben mosható CSOMAG TARTALMA: 1db 27 cm kés 1db 25 cm kés 1db 20 cm kés 1db 18 cm kés 1db hámozó A kerámia kések előnyei: nem tapad hozzá az étel nem rozsdásodik akár 10-szer tovább tartja az élét a hagyományos acél késekhez képest hipoallergén nem vesz és nem ad át íz- és illatanyagokat A kerámia, a gyémánt után a második legkeményebb anyag, és közömbös az ételsavakkal szemben, ezért ideális, egy életre szóló kés anyagának. Egyre több vendéglátóhely tér át a kerámiakések használatára, és nemcsak az ételek vitamintartalom és minőségmegőrzése érdekében, azért is, mert ötször tartósabb egy edzett acélkésnél, tapadásmentes, soha nem fog rozsdásodni, és nem csorbul ki, megőrzi az ételek friss zamatát, nem barnítja meg a húsokat, zöldségeket és gyümölcsöket, egyszerűen tisztítható. A kerámiakés nem rozsdásodik. Emellett nem vezeti az áramot és nem mágnesezhető. A savakkal és lúgokkal szembeni kémiai közömbössége, valamint az a tulajdonsága, hogy sokkal tovább tartja az élét, mint a kovácsolt fémkések, igen jó konyhai eszközzé teszik, ami szeletelésre és csont nélküli húsok, zöldségek, gyümölcsök vágására alkalmas. Mivel nagyon rideg, nem lehet használni sújtásokkal való vágáshoz, csontok és fagyasztott ételek vágásához, vagy dolgok felfeszítéséhez. Ezek a vágóél kicsorbulását, vagy a pengének a nyélről való letörését eredményezhetik. E kések hegye nem görbül meg és nem pattogzik le, viszont letörhet, ha a földre ejtik. A kerámia kések hátrányai: könnyen törik nem vágható velük kemény csont (mert kitörheti az élét) nem használható szerelési munkákhoz, kizárólag konyhai feladatokhoz