A legegyszerűbb és leggyorsabb eljárás a különféle zúzott gyümölcsök préseléséhez. A zúzott gyümölcsöt víznyomás-energia felhasználásával préselik. A gyümölcspréselés nem igényel semmilyen fizikai erőfeszítést, és magas léhozamot biztosít. A prés négy lábra van szerelve, könnyen mozgatható. Perforált, rozsdamentes préskosara van, valamint egy természetes gumiból készült membrán.Kapacitás: 35lSzélesség: 440mmMagasság: 950mmMunkaközeg: 8–20°C vízSúly: 30kgTáplálás: Vízvezeték rendszerről 2,5 barLegmagasabb megengedett nyomás 3 barPréseléskor a ledarált terméssel feltöltjük a perforált palást és a középen elhelyezkedő gumimembrán közötti részt. A tető lezárása után víznyomással történik a préselés, melynek ideje alatt a nyomást egy mérőn lehet figyelni. Ha a nyomás 3,0 bar fölé emelkedik abiztonsági szelep kinyílik és a fölösleges víz a rendszerből kifolyik.Mivel a darált gyümölcsöt nem felülről éri nagy nyomás, hanem a vízzel töltött membrán oldarról nyomja neki a perforált palástnak rendkívül kíméletes préselésre nyílik lehetőségünk, jó minőségű gyümölcslét és mustot kapunk.