Molnárkalács sütővas-ostyasütő
A molnárkalács sütővasat az első használat előtt jól ki kell
égetni.
A molnárkalács sütővasat kellő hőfokra felhevítjük, majd kevéske
zsiradékkal bekenjük az alsó és felső sütőlapokat. Ezt minden 50–60
ostyalap sütése után érdemes elvégezni.
Próbasütést végzünk (elég meleg-e vagy hideg a sütővas, illetve a
tészta állaga megfelelő e). Egy evőkanálnyi masszát teszünk az alsó
sütőlap közepére és összezárjuk a felső sütőlappal, pár másodperc
alatt megsütjük mindkét oldalon a tésztát.
A molnárkalács sütővasat nem kell elmosni használat után. A még forró
vasat hidegvízbe mártjuk, ezzel a technikával el tudjuk távolítani a
szennyeződéseket.
A következő alkalmi sütésnél érdemes ezt megismételni.
A termék hossza: 57 cm
Persely átmérője: 15×15 cm
Molnárkalács (édes ostya) recept Hozzávalók: 40 dkg liszt, 2 tojás, 4 evőkanál cukor (lehet púpozni), csipetnyi só, 4 evőkanál olaj és annyi tej, hogy a palacsintatésztánál sűrűbb állagú tésztát kapjunk. Kanalazható legyen. Elkészítés: A sütőt a gáztűzhelyen felforrósítjuk. Beleteszünk a sütővacunk közepére kb. 1 evőkanálnyi tésztát, és összenyomjuk. Addig kell sütni, amíg sípoló""hangot ad ki"". Majd a sütőt megfordítva a másik oldalát is sütjük. Nem kell sokáig, hamar elkészül. Jó étvágyat!
Több termék megjelenítéséhez távolíts el egy szűrőt