A MAUVIEL 1830 közösen Yannick Alléno
Michelin-csillagos séffel egy teljesen új, high-end
edénysorozatot tervezett . Már a kezdetek kezdetén nagyon
ígéretesnek bizonyult a két fél közötti együttműködés, hiszen az egyik
oldalon ott a klasszikus, generációkon átívelő családi vállalkozás, a
normandiai gyár, a történelem és a francia hagyományok iránti tisztelet,
valamint az innovációra való nyitás, míg a másik oldalon a
világhírnévnek örvendő francia szakács, a kivételes tehetség, a
csodálatos francia gasztronómia. A Mauviel társaság és Yannick Alléno
közös meggyőződése, hogy a legmagasabb igényeknek való megfelelés titka
az ismeretek és a tapasztalatok átadásában, valamint a kitartó igyekezetben
rejlik. Ezért is döntöttek úgy, hogy megosztják egymással tudásukat és a
gasztronómia iránti rajongásukat. Ennek a közös munkának a gyümölcse a
„Modern by M&A“ edénysorozat .
„Büszke vagyok a Mauviel 1830 társasággal való közös munkánkra.
Hivatásbeli célom az ismereteim átadása és a kiteljesedett tökéletesség
megtalálása. Bízom abban, hogy ennek a sorozatnak köszönhetően másokat is
átjár az az érzés, ami engem minden alkalommal, amikor a konyhában
vagyok.“
**Yannick Alléno séfről röviden:
- ** A híres courchevel-i Cheval Blanc étterem főszakácsa.
- A marrakeshi Royal Mansour szálloda konyhájában is megfordul.
- A francia „Art de vivre“ promótere és főbiztosa a
dubai-i One&Only The Plam, a pekingi Shangri-La és a tajpeji 101 tower
szállodákban.
- 2014 szeptemberétől a Champs Elysées-én található legendás Pavillon
Ledoyen étterem főszakácsa, így beáll azon világhíres francia
főszakácsok sorába, akik kivételes tehetségükkel nem csak, hogy
hozzájárultak az étterem renoméjának növeléséhez, de három
Michelin-csillaggal is gazdagították.
- Újító törekvései vannak, felrúgja a francia konyha általánosan
bevett szabályait, munkásságával a gasztronómiai kreativitás szabadságát
hirdeti.
A Mauviel társaság által gyártott Modern by
M&A rozsdamentes acél edények előnye:
- Az edények 5 réteges alapanyagból készülnek, ennek köszönhetik
rendkívüli hatékonyságukat és azt, hogy minden típusú főzőfelületen
használhatóak, bele értve az indukciós főzőlapot is.
<LI>Egyenletesen vezetik a hőt, lehetővé téve a gyors és
ellenőrzött munkafolyamatot. <LI>50%-al hatékonyabbak, mint a
klasszikus, szendvics-aljú rozsdamentes acél edények, teljesítményüket
tekintve a rézedényekhez hasonlíthatóak. <LI>Hajlított peremük van,
ezért a kiöntés során a folyadék nem csurog végig az edények falán.
<LI>Az edények nyele szegecsekkel van erősítve, a Mauviel társaság
logója mellett Yannick Alleno iniciáléi is megtalálhatóak rajta.
<LI>Felületük csiszolt és könnyű tisztítani, kívülről rendkívül
mutatós sáv díszíti őket. <LI>Professzionális, ill. amatőr
használatot is lehetővé tévő magas edényfallal rendelkeznek.
<LI>Sütőben 360°C-ig használhatóak. <LI>Tisztíthatóak
mosogatógépben. <LI>Az összes Mauviel termék Franciaország
területén van gyártva.