Rugós linzer kiszúró. A hagyományos linzert változtasd át vidám, vicces süteménnyé, vagy akár szerelmes vallomássá! Felejtsd el a karikákat és kockákat! Rugós linzer kiszúró. A hagyományos linzert változtasd át vidám, vicces süteménnyé, vagy akár szerelmes vallomássá! Felejtsd el a karikákat és kockákat! A kiszúrókat használva lehet vidám smiley, csillag, virág, angyalka, perec, vagy szív forma is a süteményed. A sütemény formázó tartós anyagból, fémből készült, így sokszor használhatod. Természetesen nem csak linzer készítéséhez használható, hanem bármilyen más sütit is kivághatsz vele, például mézeskalácsot, kekszet. Sőt pl. szeletekre vágott gyümölcsöt is formázhatsz ezzel, vagy szendvics falatkákat is.. Igazi kreatív eszköz, amit akár ajándékba is adhatsz a konyha szerelmeseinek! Használat: a kiszúró szétszerelhető így az alsó forma is elkészíthető! A kép illusztráció, a termék apró részletekben, esetleg színben eltérhet! Pekándiós Linzer málnával Hozzávalók: 20 dkg csésze finom liszt 1/2 csomag sütőpor 10 dkg pekándió (kihagyható, vagy helyettesíthető pl. mogyoróval, dióval) 2 evőkanál porcukor csipet só csipet őrölt fahéj 10 dkg hideg sózatlan vaj, kis darabokra vágva 10 dkg kristálycukor 1 csomag vanília cukor, vagy egy rúd vanília kikaparva 1 db nagy tojás 15 dkg mag nélküli málna lekvár Elkészítés: Szitáld a lisztet és a sütőport egy tálba, majd tedd félre! Törd össze a pekándiót, keverd hozzá a porcukor felét és tedd félre! A sót, fahéjat keverd össze, add hozzá a vajat és a kristálycukrot, a vaníliát, a tojást, a lisztet, majd keverd össze géppel, amíg puha tésztát nem kapsz! Felezd meg a tésztát, majd két részletben tedd be a hűtőbe 1–2 órára! Melegítsd elő a sütőt 190°C-ra. Vedd elő a tésztákat és nyújtsd ki! Vágd ki az aljakat a kiszúróval, majd kend meg mindegyiket a málna lekvárral! Helyezd őket kb. 2 cm-re egymástól egy lisztezett, sütőpapírral kibélelt tepsire! Majd nyomd ki a sütemények tetejét a kiszúróval úgy, hogy most a rugós kiszúrót is használd! Tedd rá a sütemény tetőket, szórd rá a pekándiót! Tedd a sütőbe! Kb. 5 percig kell majd sütni, míg halvány arany színű nem lesz! Ha kihűlt, szórd meg a maradék porcukorral! Légmentesen záródó dobozban megőrzi a frissességét 2–3 napig is!