Kiszerelés | 5 pár/csomag |
GTIN | 4712927033653 |
Származási hely | Kína |
Használat | , Japán konyha, |
Identifier_exists | no |
Az evőpálcikát a Távol Kelet csaknem minden területén használják. Régiónként eltérő lehet a kialakításuk, díszítésük. A japán konyha fogásainak a fogyasztásához ajánljuk ezt a fekete színű, japán mintás evőpálcikát. Sushi lexikon HOSO MAKI Hozzávalók: sushi rizs, nori lapok hosszában félbe vágva, friss uborka hasábokra vágva, krémsajt A hoso maki elkészítése: Helyezd a nori lapot a bambusz lapra (fényes oldalával lefelé) rakj rá egy vékony réteg rizst 1 cm-t kihagyva a nori lap tetejétől A nori lap alsó részén rakj egy réteg krémsajtot, arra uborka hasábokat. Tekerd fel. FUTO MAKI Hozzávalók: sushi rizs, nori lapok, nyers lazac csíkokra vágva, friss uborka hasábokra vágva, krémsajt A futo maki elkészítése: Helyezd a nori lapot a bambusz lapra (fényes oldalával lefelé) rakj rá egy vékony réteg rizst 1,5 cm-t kihagyva a nori lap tetejétől A nori lap alsó részén rakj egy réteg krémsajtot, arra a lazacot és az uborka hasábokat. Tekerd fel. NIGIRI SUSHI Hozzávalók: sushi rizs, wasabi, szeletelt füstölt lazac A nigiri sushi elkészítése: Nedves kézzel formálj kis „csónakokat” az alja lapos legyen a teteje púpos A rizs tetejét kend be wasabival és helyezd rá a lazac darabokat CALOFIRONIA MAKI Hozzávalók: sushi rizs, nori lapok, surimi, kaliforniai paprika csíkokra vágva, krémsajt, csokor metélőhagyma, fekete szezámmag A california maki elkészítése: Helyezd a nori lapot a bambusz lapra (fényes oldalával lefelé) rakj rá egy vékony réteg rizst 1 cm-t kihagyva a nori lap tetejétől. A rizst szórd meg szezámmaggal, majd fordítsd meg úgy hogy a rizs legyen lefelé a bambuszlapon. Rakj egy réteg krémsajtot a norira, majd a surimit, a paprikát és a metélőhagymát is rakd rá. Tekerd fel.