5 ÉV GARANCIA A MOTORRA! * Teljesen automatikus elkészítés biztosítja az optimális előmelegítést, dagasztást, kelesztést és minőségi sütést . * Többcélú használat: a) Többféle kenyér sütés (sós, édes, fehér, teljes kiőrlésű, vagy gluténmentes) b) Különböző tészta, lekvár, torta, kalács, vagdalt, joghurt, sajt, stb. készítése * A fekete fém, rozsdamentes acél és üveg kombináció exkluzív külsőt biztosít * A sütő edény maximális kapacitása akár 1,4 kg élelmiszer (kenyér, torta, tészta, vagdalt) elkészítését biztosítja * Teljesítmény felvétel 815 W PROGRAMOK – Abban az esetben, ha a kenyérsütő nem rendelkezik „gluténmentes kenyér“ programmal, akkor is el lehet a gluténmentes pékséget készíteni. Elég csak a gluténmentes hozzávalókat használni, pl. a KLASIK/VITAL programmal – A kenyérsütő speciális, szabadalmazott programokkal VITAL PLUS (1,2) és KOVÁSZOLÁS programmal felszerelt A VITAL PLUS 1, VITAL PLUS 2 lehetővé teszi – a finom és egészséges pékség elkészítését saját ízlése szerint (pl. diéta, vagy glutén mentes elkészítés miatt) – paraméterek (idő és hőmérséklet) egyéni beállítása sütési fázisokban (azaz előmelegítés, dagasztás, kelesztés, sütés és melegítés), esetleg teljes fázis kikapcsolása – optimális feldolgozási folyamat, az előre beállított két fázisú dagasztásnak és három fázisú kelesztésnek köszönhetően A KOVÁSZOLÁS lehetővé teszi – elő kovász, joghurtok és gabona maláta (amasaké) elkészítését bármilyen káros tartósítószerek és színezőanyagok hozzáadása nélkül – optimális hőmérséklet (20 – 98 °C) és idő (10 perc – 29:59 óra) beállítása – kész ételek melegítése – 1 előre beállított lekvár, befőtt, kompót elkészítési program. Ennek a segítségével lehet finom lekvárokat, tradicionális receptek szerint, elkészíteni. – 3 kenyér méret beállítási lehetőség (kicsi = 2 x 0,5 kg, közepes = 1,2 kg, nagy = 1,4 kg) – 5 héja szín választási lehetőség (nagyon világos, világos, közepes, sötét, nagyon sötét) * Alacsony hőmérsékletű főzés 20 – 98 °C * Alacsony hőmérsékletű sütés 140 – 230 °C * Teljes kapacitása hömérseklet beállítás 20 – 230 °C FUNKCIÓK – A késleltett indítás akár 13 órával (5 perces lépésekben) később is képes elindítani a kenyér készítését. Elég este a hozzávalókat előkészíteni és reggel fogyasztható is a friss kenyér. – A SZÜNET funkció lehetővé teszi, hogy megállítsa a sütést és hozzáadja a szükséges hozzávalókat, vagy kivegye a dagasztó horgokat – A LOCK funkcióval a vezérlő panel bezáródhat a nem kívánt műveletek ellen – A KEEP WARM hőmérséklet tartási funkció sütés után 60 percen keresztül megtartja az optimális hőmérsékletet – Hangjelzés, ami a kedvenc hozzávaló hozzáadási lehetőségét jelzi időben, illetve a sütés befejezését, vagy melegen tartását – A MEMORY funkció áramszünet esetén körülbelül 10 percen keresztül biztosítja a program folytatását, amivel elkerülheti a program megszakítását, vagy a beállítás elvesztését – Mosogatógépben mosásható A kenyér sütő fel van szerelve: – Levehető, átlátszó lyukkal felszerelt fedéllel a sütés ellenőrzése érdekében – Kék háttérvilágítású LCD kijelzővel, amelyen látható az elkészítési folyamat és amely könnyen olvasható minden helyzetben – Egyértelmű vezérlő panellel intuitív érintő vezérléssel – Két (egykamrás egy nagy kenyérhez, vagy kétkamrás két kis kenyérhez), tapadásmentes bevonatú edénnyel, amelynek köszönhetően a kenyeret könnyen ki lehet venni. A kétkamrás edény lehetővé teszi 2 db együttes pékség elkészítését – Az edények fel vannak szerelve dönthető fogantyúkkal, a biztonságos és könnyű használat érdekében – 3 méretű tapadásmentes felülettel bevont dagasztó horoggal (6 db), amely a tészta optimális feldolgozását biztosítja – Belső világítás teszi lehetővé a sütési folyamat ellenőrzését, a roszabb fény viszonyok esetére(pl. este) – Csúszásgátló lábak a jó stabilitás érdekében, nagyon sima felületen is – Tartozékok: 200 ml-es mérő pohár, kétoldalú mérő 5 ml/ 15 ml-es, speciális horog a dagasztó horgok kihúzásához, baget sütési tartozék és praktikus receptek PROGRAMOK RÉSZLETES LEÍRÁSA 1. Vital Plus 1 – minden sütési fázis egyéni beállítása, kenyér (pl. gluténmentes), kalács, vagdalt, szója sajt, stb. készítése 2. Vital Plus 2 – minden sütési fázis egyéni beállítása, kenyér (pl. gluténmentes), kalács, vagdalt, szója sajt, stb. készítése 3. Klasik – fehér, vagy barna kenyér, gyógynövényekkel, vagy mazsolával ízesített kenyér 4. Teljes kiőrlésű – alacsony glutén szintű lisztből készült teljes kiőrlésű kenyér. Hosszabb dagasztási/keverési, kelesztési és elő melegítési idő 5. Toast – könnyű francia kenyér, keményebb héjával és puha középső résszel Ehhez a beállításhoz hosszabb dagasztási/keverési és kelesztési idő szükséges 6. Gyors – fehér, búza és rozs kenyér 7. Édes – édes féle kenyerek, keményebb héjával 8. Torta – torta, kalácshoz való hozzávalók dagasztása/keverése, utána sütés beállított idő szerint 9. Lekvár – lekvár, vagy kompót (friss gyümölcsből) elkészítése 10. Tészta – dagasztás/keverés és kelesztés, sütés nélkül 11. Ultra gyors – fehér, búza és rozs kenyér. Ez a beállítás a dagasztási, kelesztési és sütési időt minimumra rövidíti. 12. Sütés – barna kenyér, torta ,vagy stefánia vagdalt 13. Desszert – desszerthez, kalácshoz való hozzávalók dagasztása/keverése, utána sütés beállított idő szerint 14. Kovászolás – kovász, joghurt és gabona maláta (amasaké), stb.