Gyártó | de Buyer |
Szín | Szilikon |
Sorozat | de Buyer Elastomoule® |
Terméktípus | Sütőforma |
K překladu | CZ AUTO |
Margin | A |
A profi Elastomoule® szilikon sütőforma 8 db 5,5 cm átmérőjű canelé kuglófra sült és hidegen készített finomságokra is alkalmas. Tökéletes alak éles szélekkel, hogy tökéletesen bemutassa alkotásait Az Elastomoule®professzionális szilikon sütőformák, a francia de Buyer cégtől, a piac abszolút csúcstermékei. A speciális anyagnak – fémpor tartalmú szilikon habnak köszönhetően ezek a formák rendkívül jó hővezetők, ily módon garantálják a tökéletes eredményt. A sütemény egyenletesen megsül, és az egész felületén karamellizált réteg alakul ki. Az Elastomoule® formák ellenálló képessége –70°C-től +300°C-ig terjed, ezért alkalmasak a sütésre és a későbbi tárolásra a mélyhűtőben. A francia szakácsok ezeket a formákat különböző sült és sütés nélküli előételek és desszertek készítésére használják. Úgyszintén különböző tojásos krémek, habok, kocsonyák, stb.készítésére is alkalmasak. A profi Elastomoule® de Buyer szilikon formák röviden: rugalmas és tapadásmentes fémpor tartalmú szilikon habból készültek rendkívül gyors hőátadás az anyagban lévő mikro-buborékoknak köszönhetően a sütött tartalom tökéletesen karamellizálódik szabadalmazott rendszer alkalmas sütésre és mélyhűtőbe egyaránt, ellenálló a –70°C-tól +300°C-ig terjedő hőmérsékletnek professzionális minőség Az Elastomoule® formák használata: Az első használat előtt a formát mossa meg mosogatószeres vízzel vagy a mosogatógépben. Csak az első használat előtt kenje meg a formát egy kevés olajjal vagy vajjal. A következő használatnál már erre nem lesz szükség. Amennyiben a formákat sütőben használja, helyezze közvetlenül a rácsra, ne tegye pléhre. A rácson sokkal jobb hőkeringést és a tartalom egyenletes sütését biztosítja. A rácsot jobb a sütő alsó részébe helyezni. Az Elastomoule®szilikon sütőforma használatánál azonos hőmérsékleten dolgozunk, mint a hagyományos sütő pléhekkel. Ne használja a sütőben grillezési üzemmódon, az infravörös sugarak a formát súlyosan károsíthatják. Használható mikrohullámú sütőben. Soha ne helyezze a sütőbe, amennyiben a forma valamelyik ürege üres! Az üres helyekre cseppentsen egy kis olajat, vagy szórja be liszttel. A forma manipulációjához ne használjon kést, sem más éles tárgyat. Könnyen tisztítható folyó vízsugár alatt vagy a mosogatógépben. Francia specialitás – Canelés de Bordeaux kuglófok, cannelé Bordelais néven közismert varázslatos édesség. Apró sütemények ropogós karamell kéreg alá zárt gazdag rum és vanília zamatokkal. Ezt a népszerű receptet körülbelül 300 évvel ezelőtt találta ki egy Boreaux-i ismeretlen szakács. Azóta sok változtatáson esett át. Fényes, sötétbarna, már csaknem fekete felület, az első falat kesernyés édes íze, a rum és vanília illatot árasztó finom belsejét tökéletesen kiemelő ropogós édes karamell kéreg .-.lényegében így jellemezhetjük ezt desszertet. Ezek a pici kuglófok évek múltával ismét a figyelem középpontjába kerültek, és idővel bizonyosan versenyezni fognak a Crèmebrûlée-vel a legjobb karamelles ínyencség címért. Speciális formákban kell sütni őket – melyek lehetnek ónozott belsejű réz, vagy modern szilikon formák is. Gyakran konyakkal vagy borral fogyasztják, amint tették ezt régen a hagyományos francia ételkóstolókon. Recept 12–16 kuglófra, a forma nagyságától függően 1/2 liter tej 2 egész tojás 2 kikevert tojássárgája 1/2 vanília rúd vagy 1/2 kiskanál vanília kivonat 3–4 kanál rum 1 csésze sima liszt 1 csésze cukornád cukor 2 kanál vaj vaj a fogmák kikenéséhez cukor a kiszóráshoz Elkészítés: 1. Egy nappal előtte: a tejet a vanília belsejével és vajjal összefőzzük. 2. Felmelegedés után hagyjuk lassan kihűlni 3. Keverje össze a lisztet és a cukrot, majd adja hozzá a tojást és tojássárgáját, az egészet adja hozzá a forró vaníliás tejhez 4. Finoman keverje össze, hogy folyékony sima masszát kapjon, mint a tarkedli tészta, engedje kihűlni, majd adja hozzá a rumot. 5. Helyezze hűtőbe 24 órára (legfeljebb 48 órára). 6. Amikor felkészült a caneles sütésre: a sütőt előmelegítjük 250 °C-ra. 7. Nagyvonalúan kenje meg a formákat vajjal és szórja ki cukorral. 8. A tésztát öntse a formák magasságának 3/4-ig. 9. Helyezze a formákat pléhre, süsse őket magas hőmérsékleten 5 percig, majd vegye vissza a hőmérsékletet 175°C-ra és folytassa a sütést még 1 órán át. (A sütési idő az Ön sütőjétől függ, ám a megfelelő sütési idő 1 és egy negyed óra körül van!) A sütemény tetején barna kéreg és belül nedves. 10. Még forrón óvatosan vegye ki őket a formákból. Hagyja kihűlni. 11. Teával vagy kávéval kínáljuk reggelire, vagy egy pohár borral vagy konyakkal késő délután vagy este. Jó étvágyat!