A profi Elastomoule® szilikon sütőforma 8 db egyadagos csigalépcsőre
mindkét oldaláról használható, pl. a nagy formában sült alapba a másik
oldalról használt formában készített töltelék tölthető. A forma sült
és hidegen készített finomságokra is alkalmas. Tökéletes alak éles
szélekkel, hogy tökéletesen bemutassa alkotásait
Az Elastomoule®professzionális szilikon sütőformák, a
francia de Buyer cégtől, a piac abszolút csúcstermékei.
A speciális anyagnak – fémpor tartalmú szilikon habnak köszönhetően
ezek a formák rendkívül jó hővezetők, ily módon garantálják a
tökéletes eredményt. A sütemény egyenletesen megsül, és az egész
felületén karamellizált réteg alakul ki. Az Elastomoule® formák
ellenálló képessége –70°C-től +300°C-ig terjed , ezért
alkalmasak a sütésre és a későbbi tárolásra a mélyhűtőben. A francia
szakácsok ezeket a formákat különböző sült és sütés nélküli
előételek és desszertek készítésére használják. Úgyszintén
különböző tojásos krémek, habok, kocsonyák, stb.készítésére is
alkalmasak.
A profi Elastomoule® de Buyer szilikon formák
röviden:
- rugalmas és tapadásmentes fémpor tartalmú szilikon habból
készültek
- rendkívül gyors hőátadás az anyagban lévő mikro-buborékoknak
köszönhetően
- a sütött tartalom tökéletesen karamellizálódik
- szabadalmazott rendszer
- alkalmas sütésre és mélyhűtőbe egyaránt, ellenálló a –70°C-tól
+300°C-ig terjedő hőmérsékletnek
- professzionális minőség
Az Elastomoule® formák használata:
- Az első használat előtt a formát mossa meg mosogatószeres vízzel vagy
a mosogatógépben. Csak az első használat előtt kenje meg a formát egy
kevés olajjal vagy vajjal. A következő használatnál már erre nem lesz
szükség.
- Amennyiben a formákat sütőben használja, helyezze közvetlenül a
rácsra, ne tegye pléhre. A rácson sokkal jobb hőkeringést és a tartalom
egyenletes sütését biztosítja. A rácsot jobb a sütő alsó részébe
helyezni.
- Az Elastomoule®szilikon sütőforma használatánál azonos
hőmérsékleten dolgozunk, mint a hagyományos sütő pléhekkel.
- Ne használja a sütőben grillezési üzemmódon, az infravörös sugarak a
formát súlyosan károsíthatják.
- Használható mikrohullámú sütőben.
- Soha ne helyezze a sütőbe, amennyiben a forma valamelyik ürege üres! Az
üres helyekre cseppentsen egy kis olajat, vagy szórja be liszttel.
- A forma manipulációjához ne használjon kést, sem más éles
tárgyat.
- Könnyen tisztítható folyó vízsugár alatt vagy a mosogatógépben.