Lábas zománcozott felülettel és fedéllel – a
tökéletes segítőtárs az ízletes ételek
elkészítésében. Elegendő csupán minimális
mennyiségű zsíradék használata – az étel
egészségesebb és ízletesebb lesz. 2 mm vastag
fémlemezből készül, zománcozott felületkezeléssel,
amelyet cseh öntöttvasnak neveznek. Az anyaga
kiválóan vezeti a hőt. Az edény minden típusú
főzőlapon használható, az indukciós tűzhelyeket is
beleértve. Sütőben is használható, max. 280 °C-os
hőmérsékletig. Javasoljuk, hogy a kezelés során
használjon konyhai kesztyűt. Az edény
mosogatógépben is elmosható, de jól meg kell
szárítani és szárazon kell tartani.
A zománcozott edényben való főzés az ételkészítés
legegészségesebb módja. Az edény ráadásul a
belsejében speciális kék vagy fehér zománcot
tartalmaz, amely kiváló saválló tulajdonságokkal
rendelkezik és éveken át gyakorlatilag a szokásos
használat által sértetlen marad. Mindegyik edény
eredeti darab. Az edények külsején kézzel történik
a plaszticitás felvitele, amely a terméket teljesen
egyedivé teszi. Minden egyes felvitt zománcréteg
után az edényt kiégetik a kemencében, körülbelül
850 °C-os hőmérsékleten. Az edényre jellemző a
fekete matt zománc az edény külsején. Ez a zománc
először nyitott, és a törlés láthatóbb jelei
találhatóak rajta. A nyomai természetesen
kényelmesen lemoshatóak. A matt zománc azonban
néhány használat és elmosás során visszahúzódik és
klasszikus, sötét fekete színűvé válik.
Több termék megjelenítéséhez távolíts el egy szűrőt